אנורקסיה

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

02/12/2010 | 21:03 | מאת: שחר

אני מכיר בחור ( בן 22 בערך ) שבעבר היה מלא ( 80 קילו על 169 ) ועכשיו הוריד את המשקל שלו ל50 קילו (שזה אפילו קצת נמוך מידי לפי מדד של BMI ) ועכשיו רוצה לרדת ל40 קילו ניסיתי לשכנע אותו שמדובר במשהו שהוא לחלוטין בהגדרה של אנורקסיה נרבוזה , אבל לא נראה שאני מצליח להגיע אליו אם זה הוא משוכנע שהוא בעודף משקל והוא חייב להוריד מה אומרים למישהו שאומר " אני עוד יוריד זה ההחלטה שלי אני כול כך רוצה להוריד מלאאא... אני לא יהיה אנורקס או עור ועצמות .. ברגע שאני יראה את עצמי ככה לבד אני יפסיק ויעלה אני צריך להגיע ל40 ואז לשמור קצת ולטפח את עצמי . " יש איזה אתר או משהו שאני יכול להפנות אותו לשם כדי לתת סימוכים לכל הענין של האנורקסיה ושאולי הוא יוכל לקבל שם תמיכה וסיוע בנושא - כי לי ממש אין את הכלים להתמודד עם דבר כזה

04/12/2010 | 11:47 | מאת:

כל הכבוד לך על הדאגה לידיד שלך.אני יכולה להפנות אותך אולי למקום כמו נופית או אגם שמטפלים בגילאים האלה שם אולי יוכלו לעזור לו. גיל כזה הוא כבר בעייתי כי אי אפשר לכפות אבל ברור לחלוטין שהוא בבעיה וזה לא ייעצר אלא רק יתעצם כמו כן אולי לנסות לשכנע אותו אולי לפנות לשיחות אצל פסיכולוג שם הוא ידבר על מה שמציק לו מבלי להזכיר מבחינתך את ההפרעת אכילה כי אז תעוררי אנטי. אנורקסיה באה מסיבה כלשהי כל אחד וסיבותיו ולכן חשוב לטפל בשורש הבעיה. ייתכן והוא יסכים לפנות לשיחות תסבירי לו שזה לו בושה לדבר על דברים שמציקים לך וזה עוזר לפרוק את שעל הלב.