ילדה בת 6.5 שכמעט ולא אוכלת

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

21/04/2010 | 08:31 | מאת: סיניה

בזמן האחרון הבת שלי שהיא בכיתה א' לא אוכלת המון דברים שאהבה לאכול,בעקבות כאבי גרון היא עדיין מאמינה שמשהו תקוע לה בגרון ומפחדת לבלוע, היא ממעטת לאכול ואם כבר אוכלת היא לועסת ארוכות עד שזה מגעיל אותה ופולטת את זה או שמבקשת אישור ממני לבלוע. היא ירדה במשקל בחודש בערך כ-2 קילו. אני בהיסטריה ומאוד רוצה לקבל אינפורמציה והמלצות מהי הדרך הכי טובה לטפל במצב ואפילו טיפולים אלטרנטיביים. תודה מראש

21/04/2010 | 14:55 | מאת:

אמא יקרה אני בטוחה שזה שהילדה לא מצליחה לבלוע זו בעיה פסיכוסומטית ולא שום דבר שתקוע בגרון. לכי לרופא המשפחה שתפי אותו בבעיה עשי בדיקות לילדה כדי לשלול בעיה רפואית ואם אין והכל תקין לכי איתה לשיחות. אנורקסיה יכולה להיות גם בגיל 6- עצרי את זה בזמן. זה לא בושה ללכת לשיחות.ייתכן והילדה יש לה כל מיני פחדים ומצוקות ודברים שמטרידים אותה וגורמים לה לעצור ולא לאפשר לעצמה לבלוע מזון. ייתכן והיתה בעיה לפני כן עם דלקת גרון שגרמה לה פחד כלשהו והפחד משתק אותה. לכי לבדיקות וטיפול ותראי שהכל בסוף יהיה טוב אך אל תתעלמי מהבעיה