סירוב לקבל טיפול דחוף

דיון מתוך פורום  הפרעות אכילה - תמיכה

19/07/2009 | 15:37 | מאת: ורד

אני אמא לבת בת 20 חולת אנורקסיה כ5 שנים לא רוצה לקבל טיפול גם לא אישפוז בתל השומר אבקש דחוף מה לעשות

19/07/2009 | 21:43 | מאת: ?

ורד יקרה, אני מאוד מבינה את הדאגה סביב מצבה של בתך. באשר לשאלתך מה לעשות התשובה נלחקת לשניים: דבר ראשון תנסו לתמוך בה כמה שיותר, "להיות איתה ולא נגדה". אל תגרמו לה להתרחק. תנסו להיות שם בשבילה, להוות אוזן קשבת ולהוביל אותה להבנה שהיא חייבת לקבל טיפול. בנוגע לסירוב לקבל טיפול - זה מאוד תלוי מה מצבה - מה המשקל ביחס לגובה (BMI), מה המצב הפיזי, הנפשי. במצבים חמורים אפשר לאשפז בכפייה. אני פחות בעד "ללכת ראש בראש" ונוטה יותר לגישה המקבלת והתומכת. לגרום לה להרגיש שהיא לא לבד, שיש עוד אנשים שדואגים לה ורוצים את טובתה. היא קיבלה בעבר טיפול? רופא המשפ' מודע לבעיה? היא מודעת לקיום הבעיה? מחבקת ומחזקת.

21/07/2009 | 00:42 | מאת:

אני מסכימה במידת מה עם ויקי שכותבת שלא ללחוץ יותר מדי כי ברגע שלוחצים הבנות הללו מפתחות אנטי מוחלט וזה ללכת עם הראש בקיר אך אני חושבת שבד בבד עם התמיכה והאהבה שתעטפו אותה ושתדע כל הזמן שיש מי שתומך, עוזר ולא מתעלם אתם חייבים בדרך של טוב לנסות ולהציע לה כן לקבל איזה עזרה. להגיד לה שאם היא במצוקה זה לא בושה לקבל עזרה. אם המצב שלה סביר אז אשפוז הוא לא חובה אך הכל צריך להעשות בעיצה אחת עם רופא אחרי שיראה בדיקות ויאבחן מה מצבה ועד כמה טוב או רע מצבה הפיזי ויחליט אם חובה אשפוז או לא. אם לא חובה אשפוז ואפשר לנסות לעזור ככה אז עדיף. הטיפול הוא בעיקר בשיחות. טיפול לנפש כי כשהנפש תהיה בריאה גם הגוף יהיה בריא ושוב לא בכוח כי כוח לכוח יוצר התנגדות ואז היא תסגר בפניכם לגמרי ותהיה אנטי מוחלט והרי לא זו הכוונה. במידה ותרצו אתם מוזמנים לפנות אלי במייל בכל עת לעיצה ותמיכה: [email protected]