פלטפוס אצל ילד בן שלוש

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

22/06/2014 | 19:06 | מאת: אירית

ד"ר זינגר שלום, האם קיימים מדרסים שיכולים לשפר את מצב הפלטפוס אצל ילד בן שלוש וחצי? יש לו גמישות יתר בדיוק כמו לאבא שלו, וצורת הרגל שלו גם בזמן ההליכה דומה מאוד לאביו. האם יש טיפול שיכול לחזק את שרירי כף הרגל בגלל הגמישות ובעתיד למנוע ולגוס (גם גנטי מצד האב)? האם מדרס קשיח יכול לעשות את העבודה טוב יותר מהמדרס הגמיש? תודה מראש, אירית.

לא, ילד בן 3 לא צריך מדרסים משום סוג, אם זה גנטי אז זה המצב ואין לא שינוי (לא בוחרים גנטיקה)

מנהל פורום אורתופדיית ילדים