שבר ספירלי בטיביה ילדה בת שש

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/05/2014 | 09:03 | מאת: ליאת

בתי בת השש אובחנה עם שבר ספירלי בטיביה לפני כשבעה שבועות. הרגע גובסה מעל הברך והיא נמצאה במעקב קבוע של אורטופד שעקב אחר הריפוי ואמר כי הוא תקין. הגבס הורד לפני כשבוע והרופא הורה להמנע מלדרוך על הרגע לעוד שישה שבועות. אנחנו לא מתגוררים בישראל ורציתי לדעת האם גם בישראל הטיפול המומלץ כולל המנעות מדריכה על לאורך פרק זמן כל כך ארוך. בתודה מראש.

ממש לא, אם השבר מחובר (וסביר להניח שכן אך איני יכול לדעת מבלי לראות) אז לאחר 6 שבועות מתחילים דריכה הדרגתית (שבועיים ראשונים עם קביים) ורק הימנעות מספורט פרט לשחיה לחודשיים נוספים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים