ddh וגרירת רגל בזחילה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/08/2013 | 00:31 | מאת: ענה

שלום רב! בתי כיום בת 8 חודשים. משהייתה בת 7 שבועות, אובחנה כסובלת מ-ddh ברגל אחת. היא טופלה במשך כחודשיים וקצת ברצועות פבליק ומאז נמצאת במעקב אורתופדי פעם בכמה חודשים. בבדיקה האחרונה הייתה הזווית 75 מעלות והרופא המטפל ציין כי אין מטפלים בזוויות כזו, אלא רק ממשיכים מעקב. לאחרונה בתי החלה בזחילה גחונית ורואים הבבירור כי היא דוחפת את עצמה בברך של הרגל הבריאה ואילו הרגל השנייה (זו עם ה-ddh) כפופה אך במעט בברך, רובה ישרה ובעיקר - נגררת. תהינו אם יש מה לדאוג, האם זהו סימן להחמרה או שמא צפוי להשתפר ספונטאנית, האם יש וצריך לעשות דבר מה בנידון. הטור למעקב רק עוד חודשיים... אודה מאוד לתשובה

רוב הסיכויים שהכל בסדר וצורת הזחילה אינה קשורה ל DDH, בכל אופן זוית 75 היא תקינה לחלוטין כך שלא נראה לי שיש סיבה לדאגה, מקסימום הקדימי את הביקורת.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים