ddh

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/07/2013 | 10:00 | מאת: סיון

אנחנו בסיומו של טיפול ברצועות פבליק. רציתי לדעת האם המדד היחידי לתקינות המפרק הינו הזווית שצריכה להיות מעל 62 מעלות? האם יש משמעות להבדל בין שתי הרגליים? האם קיימת חשיבות לעובדה שהזווית היא בדיוק 62 ולא יותר? האורטופד הנחה אותו במשך שבועיים לשים את הרצועות ל-12 שעות, לאחר מכן שבועיין נופסים במשך 6 שעות, ולאחר שבועיים ללא רצועות כלל לחזור אליו לאולטרסאונד. למה עלינו לצפות? האם יש סיכוי להרעה? או שאנחנו כבר יכולים לנשום לרווחה? תודה,

דבר ראשון בהצלחה, נשמע שאתם בכיוון הנכון ותהליך הגמילה הומלץ כראוי, הזוית התקינה היא מעל 59 ואין בדיוק על המעלה היות ורופא הוא בנאדם שיכול להסיט במקצת את המדידה אך לא משמעותית, תמיד קיים סיכוי לנסיגה אך בדכ הכל מסתדר במיוחד כמו שזה נשמע כאן, הבדל האורך הרגליים משמעותי רק אם אכן קיים ולא תמיד זה קשור למפרק הירך

מנהל פורום אורתופדיית ילדים