כאבים בכף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

27/05/2013 | 09:33 | מאת: יאנה

שלום, שמי יאנה. ביתי בת 8 כמעט חודשיים(מ3.04) מתלוננת על כאבים בכף הרגל השמאלית, צולעת ולא דורכת על עכב. ברקע : piphapa. שנה וחצי, שני מקרים של מיוזיטיס עם ערכים גבוהים של סיפיקיי. בדיקה ראומטולוגית של מפרקים תקינה, צילום כף הרגל תקין. השאלה: איזו בדיקה יכולה לאתר מה הבעיה, לאזה כיוון לחשוב, למי לפנות? אני מרגישה שמזניחים את הבעיה, מה הסיכון של צליעה ממושכת?

קשה לומר מבלי לבדוק אותה אך סיכוי גבוה שמדובר בגירוי סחוס גדילה בעקב (תופעה שכיחה) ואפשר לעזור לה ע"י שימוש בעקבי סיליקון ונעליים רכות

מנהל פורום אורתופדיית ילדים