התייעצות בנושא DDH

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/04/2013 | 14:19 | מאת: אמא דואגת

דר שלום! מצורף תוצאות בדיקה של הבת שלי בת 3 שבועות +5 ימים לאחר התוצאות התחלנו בטיפול של רצועות פבליק. מפרק ירך ימין גג גרמי:טוב ספה גרמית:זוויתי גג סחוסי:מכסה זווית אלפא:62 סוג לפי 1A :GREF מפרק ירך שמאל גג גרמי:לקוי ספה גרמית:מעוגל גג סחוסי:מכסה זווית אלפא:49 סוג לפי 2C :GREF לאחר טיפול של חודש ברצועות פבליק להלן תוצאות US מפרק ירך ימין גג גרמי: טוב ספה גרמית: זוותי גג סחוסי: מכסה זווית אלפא:71 סוג לפי GRAF: a1 מפרק ירך שמאל גג גרמי: טוב ספה גרמית: מעוגל גג סחוסי: מכסה זווית אלפא:58 סוג לפי GRAF: a2 הרופא מסר כי היא משתפרת והמליץ על המשך טיפול בחגורות לאחר חודש חזרנו לUS התוצאה היתה לא טובה ומסר כי המצב החמיר להלן הבדיקה מפרק ירך ימין גג גרמי: טוב ספה גרמית: זוותי גג סחוסי: מכסה זווית אלפא:73 סוג לפי GRAF: a1 מפרק ירך שמאל זווית אלפא:53 סוג לפי GRAF: b2 לאחר הבדיקה מסר כי בגיל 3 חוד לא רואים טוב ב US ועשינו לאחר יומיים צילום אגן הצילום לא נראה טוב לפי הרופא המפרקים לא שווים. רשם צילום אצטבולום לא מפותח.נתיה לסובולוקציה.נזמין ARTHOGRAPHY תחת הרדמה רדוקציה סגורה\גבס ספייקה. לאחר התייעצות עם רופא מומחה אחר ובדיקת US מסר כי תוצאת הגרפ היא D במפרק ירך שמאל וכי נמשיך עם טיפול ברצועות שבוע ללא הסרה וביקור למעקב כל שבוע עם הרכבה של הרופא. מה דעתך על ההבחנות הללו האם הרצועות אכן יעזרו במצב הנ"ל? תודה רבה על המענה!

נראה שלא טוב משמאל ואם אין שיפור תוך שבועיים עדיף לעבור לטיפול בבי"ח וביצוע גבס +/- מתיחה לפי הבדיקה

28/04/2013 | 20:21 | מאת: אמא דואגת

לפי הנסיון שלך נראה לך שיש סיכוי עם רצועות או שחבל על הזמן? תודה רבה על המענה

צריך לראות את המקרה כדי לענות אך ככל הנראה הסיכוי למעבר לגבס גבוה, בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים