האם זה טורטיקוליס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

22/04/2013 | 23:00 | מאת: קרן

ד"ר זינגר שלום רב, אני מתנצלת מראש על אורך השאלה ומודה לך על עזרתך. בתי בת 4 חודשים. בחודש האחרון נהגתי להניק אותה כשהיא שוכבת על הגב ואני שוכבת משמאלה (היא מביטה שמאלה עם הצוואר), אני חוששת שעקב כך גרמתי לה לטורטוקוליס. הסיבה לכך שאני חוששת שגרמתי לה לטורטיקוליס הינה שכשהיא ישנה על הבטן (התחלנו לתת לה לישון במהלך היום על הבטן לפני כשבועיים ), היא מביטה שמאלה בלבד ולא ימינה וגם לא מחליפה את הצד במהלך השינה. בזמן ערות ושינה על הגב היא מסתכלת לשני הכיוונים. בזמן ערות על הבטן היא יכולה להסתכל ימינה אבל נראה לי שזה יותר קשה לה. כשמסתכלים עליה שוכבת בחלק מן הזמן נראה שאוזן ימין קרובה לכתף ימין. בנוסף, לפני יומיים התחילה להתהפך למצב שכיבה על הצד (לא היפוך מלא) ועושה זאת לכיוון צד ימין בלבד. שאלותיי הן - 1. אם היא מסוגלת להסתכל לשני הכיוונים (לא נראה שהיא מוגבלת בתנועה, עושה זאת על הגב באופן מלא) האם זה טורטיקוליס? אם לא, אז מה זה, שריר חלש יותר בצד ימין של הצוואר שנגרם כתוצאה מתנוחת ההנקה? 2. האם בהורדה והרמה צריך להקפיד כי צד שמאל למעלה (כי אוזן ימין נוטה לכתף ימין אז צריך לחזק את הצד ההפוך)? 3. התחלנו לתת לה גרויים מצד ימין כאשר היא שוכבת על הבטן, כדי שתסתכל ימינה. האם לתת לה גרויים מימין גם כשהיא על הגב? מודה לך מראש על תשובותיך לשאלות.

רוב הסיכויים שהכל בסדר, המשיכו עם גרויים לשני הצדדים והשכבה מרובה על הבטן תחת השגחה, במידה ותוך חודש עדיין חוששים גשי לבדיקת אורתופד ילדים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים