איבוד בתחושות כפות ידיים (קרח)

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/02/2013 | 00:57 | מאת: מרדכי

שלום עליכם , (מצטער על האריכות , אך היא נחוצה .) אני בן 39 ובד"כ בריא , לפני מספר שבועות החלה בכף יד ימין שלי ירידה בתחושה(בליווי של הרגשת קור עז בכפות הידיים) במשך כל שעות היממה , שנמשכה והתדרדרה בקצב איטי מאוד, לאחר כשבוע החלה התופעה גם בכף יד שמאל והמשיכה להחמיר בקצב מהיר בתחילה היתה אמנם רק הרגשת קור + ירידה קלה בתחושה אך לאחר כ-3 שבועות המצב החל להחמיר בקצב מהיר(וממשיך להתחזק מיום ליום ) עד שעכשיו כבר המצב הוא של : התאבנות גוברת בכף-היד ובשרירי הזרועות + תחושה עמומה וגסה כאילו שהיד מכוסה בכפפות גם לדברים עדינים + בקצות האצבעות כאב כשמנסה ללחוץ על דברים ( הרגשת קרש) + הרגשת מעין זרם תמידי בכפות הידיים ( נמלולים ? ) (סגירת כפתורים כבר כמעט בלתי אפשרית ) בנוסף ישנה גם הרגשת כאב קל בעורף ( שהחלה לפני ממש המון המון זמן , אך עכשיו מעט התחזקה ) רופא המשפחה הפנה אותי לצילום-חזה (בחשד לפרסטזיה) - שלא הראו ממצא חריג. פניתי לנוירולוג ששלח אותי ל EMG בידיים (בדיקת NCV בשאלה של נוירופטיה ,\ CTS) - שיצאה תקינה +בדיקות דם שהראו חוסר ב B12 ובחומצה פולית (קיבלתי כדורים להשלמתם.) +MRI עמוד שדרה צווארי . האורטופד שלל ככל הנראה בעיה בתחומו ( ללא בדיקות מיוחדות) , אך שלח אותי לצילומי רנטגן עמוד שדרה מותני + אגן ירכיים ( בגלל תלונות גם על כאבים בגב תחתון מזה זמן ממושך) שהראו ספונדילוליסטיז וספונדילוליזיס ב- L5 פניתי לראומטולוג שגם הוא שלל בעיה בתחומו , אך שלח אותי שוב לבדיקת EMG גפיים עליונות בשאלה של רדיוקולופתיה -- שהראתה תוצאות תקינות .( אך צוין בהערה שבגלל שהבדיקה בוצעה תוך שבועיים לבדיקת EMG קודמת אין לשלול רדיקולופתיה ) להלן ציטוט מאיבחונו : "בבדיקות דם : ס"ד וכימיה כללית תקינים. חומצה פולית נמוכה וויטמין B12 על גבול תחתון של הנורמה. TSH תקין. ESR 6 ממ"ש, CRP 2. סרולוגיה ל La, Ro, throglubin, TTG, ANA, RF akhkhh. רמות משלים ו- SPEP תקינים. תבחין ל- Thoracic outlet syndrome שליליים. יש מעט רגישות בצוואר במבט ימינה. מפרקים - אמל, ללא סימני סאקרואיליטיס." בנוסף הוא שלח אותי גם לרנטגן עמוד שדרה צווארי (LAT+AP) -- שלא הראו ממצא חריג יש עוד זמן עד לבדיקת ה MRI עמוד-שדרה צווארי ( למרות שצויין עליה שדחוף) ובינתיים המצב הולך ומחמיר מיום ליום ... ולא בטוח שזן בכלל הסיבה... ( אציין שלאימי לפני מספר שנים היו בעיות עם תחושות יד\כאבים , ולבסוף נמצא שנגרמו כתוצאה מגידול במח שלבסוף הוסר) מה עוד לדעתך רצוי לעשות ? למי לפנות ? המלצות ? (ידיד שלי הלומד לרפואה אמר לי שהתסמינים יכולים להתאים לבעית מתכות כבדות בדם. , יתכן ? )

הפורום עוסק בילדים בלבד, עליך להיוועץ ברופא המשפחה ואולי עם מומחה כף יד

מנהל פורום אורתופדיית ילדים