המיורטברה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

13/02/2013 | 15:28 | מאת: מיכל

ד"ר זינגר שלום רב אני בהריון בשבוע 18. בסקירת מערכות מוקדמת נמצא חשד להמי ורטברה. לאחר מכן ביצעתי סקירת מערכות מכוונת לעמוד השדרה נמצא כי קיים המי ורטברה בודד בין חוליות T10-T11. חוץ מממצא זה לא נמצאו ממצאים נוספים. ברצוני לדעת מה משמעות הדבר? ומה ניתן לעשות לאחר הלידה?

שלום לך, אם זהו הממצא היחיד אז הביטוי יכול להיות מחסר משמעות (שלא ישפיע כלל על המראה החיצוניוהתפקוד) ועד מצב של עקמת שיתכן ותדרוש טיפול, אני חושב שרוב הילדים עם המיורטברה בודדת בד"כ לא מפריע להם יותר מדי אם כי זה מאוד תלוי בדרגת התופעה, את יכולה לגשת ליעוץ אצל ד"ר עובדיה בת"א שהוא בעל נסיון רב בתחום, בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים