ניתוח לתיקון טורטיקוליס לבן 4

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

13/02/2013 | 11:22 | מאת: ליאור

בנינו אמור לעבור ניתוח לתיקון טורטיקוליס. באופן טבעי אנו מודאגים וחוששים. נשללו סיבות נוירולוגיות,עיניים וכד' והבעיה הינה אורתופדית - נדרש שחרור SCM. הנחתנו היא כי הניתוח נחוץ לאחר שקיבלנו מספר חוו"ד. להבנתנו זה אינו ניתוח נפוץ ולכן אנו שוקלים האם כדאי לעבור אותו במרכז רפואי מנוסה בחו"ל. עוד הבנו כי בחו"ל לעיתים הניתוח מבוצע אנדוסקופית (עם יתרונות קוסמטיים ברורים) למרות שברור שלנו אין דרך להעריך אם ניתוח אנדוסקופי עדיף. ללא קשר לשיקול כלכלי ומתוך הנחה כי הניתוח נחוץ האם לדעתך יש יתרון בביצוע הניתוח בחו"ל ואם כן היכן/אצל מי? תודה

אין צורך לדעתי לעשות זאת בחו"ל, אם כן אז אפשר בבי"ח לילדים בטורונטו במחלקת עמוד שדרה, היתרונות הקוסמטים חסרי משמעות היות והצלקות בניתוח רגיל קטנות ובד"כ מוסתרות היטב בקפלי העור

מנהל פורום אורתופדיית ילדים