נקע בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

18/12/2012 | 12:44 | מאת: טלי

לפני כשבועיים ביתי נפלה בבית הספר ולא הצליחה לדרוך על הרגל והיתה קצת נפיחות באזור הקרסול . רופאת המשפחה שלחה אותנו למיון בחשד לשבר בקרסול. בצילום לא ראו בברור שבר אך הכאב היה חזק ולא היה ניתן לדרוך על הרגל, הרופא שם לה סד גבס ואמר שתהייה במנוחה אמר שלפעמים ישנם שברים שקשה לראותם. והמליץ לראות רופא אורוטופד ילדים בעוד כשבוע . פנינו לאורטופד ילדים לאחר שבוע שגם הוא ערך צילום וגם בו לא נראה שבר והוא אמר שכנראה מדובר בנקע חמור מכיון שהילדה אומרת שהיא לא מסוגלת עדיין לדרוך על הרגל. הציע חבישה ומנוחה אמר שזה יקח כחודש וחצי. כרגע בעלי מנסה לשכנע את הילדה לדרוך על הרגל אך היא בוכה וטוענת שכואב לה והיא מרגישה דקירות בקרסול . רציתי לדעת האם זה נכון בכלל לבקש ממנה לנסות ולדרוך על הרגל . וסוג הכאב שהיא חשה דקירות חזקות וחדות האם זה סימן למשהו ...אובדת עצות אשמח לתשובתך

קודם כל לא כתבת בת כמה היא, שנית לא רצוי לשדל אותה לדריכה אלא לתת לה כפי יכולתה ובד"כ זה ילך וישתפר, אם אין שיפור יש לגשת לאורתופד ילדים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים