Short long bones

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

10/12/2012 | 20:51 | מאת: אבא חושש

שלום דוקטור, בני בן שנה וחצי, ילד שמתפתח כמעט מכל הבחינות כשורה. הסיפור התחיל בשבוע 18 להריון עם HCG גבוהה=> דיקור תקין, ועקב HCG=> מעקב גדילת עובר. לאחר שבוע 30 התחיל להתפתח פיגור בעצמות ארוכות (ירך וזרוע) ולקראת הלידה בשבוע 40.5 הפיגור היה כ-3 שבועות, הילד נולד 2.7 קג. כיום, כאמור הילד בן שנה וחצי, גובהו באחוזון 10% (אבא ואמא 1.78 ו1.64, בהתאמה) ולפי בגדים המתאימים לגוף נראה כי חולצות ומכנס ארוכים במספר סנטימטרים. חשוב, לציין עכשיו אנו לקראת סוף הריון השני, וממש בדיוק אותו סיפור של HCG גבוהה... ופיגור כ-3 שבועות בעצמות ארוכות. שאלה: האם התופעה שתיארתי עם בני דורשת התיחסות? אם כן, אשמח לקבל כיוון לאיזה מומחה לפנות. בברכה, אבא חושש

מירב הסיכויים שהכל תקין, לדעתי פשוט מעקב אצל רופא הילדים ולנהוג לפי המלצתו

11/12/2012 | 11:28 | מאת: יפעת

איך ניתן לשלול היפוכונדרופלזיה? תודה רבה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים