זחילה לא סימטרית בן שנה וחודשיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

27/11/2012 | 23:56 | מאת: יעל

שלום, בני זוחל כבר זמן ממושך על שש בצורה ממש טובה עומד אפילו ללא עזרת חפץ לכמה רגעים יושב יציב ומטפס, הולך בעזרת הוזזה של חפצים כמו שולחן פעילות,מאוד מאוזן. שלשום הבחנו כי התחיל פתאום לזחול על האמה של יד שמאל במקום על הכף יד עצמה כמו שזוחלים בשש, ז"א שהמרפק של יד שמאל על הרצפה.יד ימין רגיל. הרופאה שלחה אותנו לאורתופד וביקשה לעשות צילום, אמרה שאולי כדאי להמתין כמה ימים לפני הצילום.רציתי לדעת ממה דבר כזה יכול לנבוע, היה איתי בבית במהלך השבוע האחרון עקב מחלה ויראלית ולא קיבל מכה שהבנתי שזה אחד הגורמים.אילו עוד גורמים יכולים לגרום לתופעה כזו?והאם אני יכולה לגרום נזק בכך שאני לא בודקת אותו במיידי?מאחרא והיה כל כך הרבה אצל רופאים עקב מעקב תפקודי כבד וכו' אני משתדלת למעט בביקורים לקופת חולים למנוע הידבקויות ויראליות למיניהן עד כמה שניתן כמובן...

צריך לבדוק אותו, יכול להיות שזה כלום, שבר או דלקת, כדאי להיבדק אצל אורתופד ילדים

28/11/2012 | 16:34 | מאת: יעל

תודה על תשובתך,שאלה נוספת היא האם הצילום הוא חובה בשלב זה?כי אני יודעת שזה עם קרינה ולא מזמן עבר צילום חזה עקב שיעולים שנמשכו למעלה מחודשיים.....

מנהל פורום אורתופדיית ילדים