ממצאי mri

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/11/2012 | 17:59 | מאת: ליאת

שלום רב ד"ר זינגר לאחיין שלי בן 8 מצאו נוזל ברגל ולאחר מכן הפנו אותו לבדיקת mri ממצאי הבדיקה אינם ברורים לנו כל כך ונשמח אם תסייע לנו. כרגע הוא נמצא בבית ללא טיפול כלשהו (חוץ מהמלצה לא לדרוך על הרגל והליכה עם קביים) להלן הממצאים: סיבת ההפניה: כאבים במפרק הירך משמאל עם צליעה. במיפוי קיימת קליטה מופחתת בראש הפמור משמאל. שאלה של מחלת פרטס. מצד שמאל: מודגמת עמדה תקינה של ראש הפמור בתוך המחרשת. באפיפיזה נראית שמורה. קו האפיפיזרי נראה שמור. הסינגל נראה שמור ודומה לזה שמימין אם כי קיים הבדל מסוים בסדרת spir כאשר בסדרה זו נראה שהאפיפיזה בראש הפמור משמאל נראית היפואינטנסית יותר בהשוואה לזו שמימין. הצד המרחשתי של המפרק נראה שמור וסימטרי. טיבו של ממצא זה אינו משמעי. אין עדות לבצקת או לפרגמנטציה של ראש הפמור. אין עדות לסימון כפול. קיים ריבוי של נוזל סינוביאלי במפרק שמאל לעומת הצד הימני התקין. בסיכום: ממצאים במפרק הירך משמאל כמתואר. אין לשלול אפשרות של מחלת פרטס בשלבים ראשונים תודה רבה

ככל הנראה הוא סובל ממחלה במפרק הירך שדורשת מעקב וטיפול על ידי אורתופד ילדים ולכן רצוי להיות בטיפול אצל אורתופד ילדים אחד צמוד

מנהל פורום אורתופדיית ילדים