לקראת ניתוח הארכת גידים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

26/09/2010 | 23:07 | מאת: פאני

שלום רב, בתי בת 8 וחצי הסובלת מ- CP,מתניידת בתוך מבנה בעזרת הליכון. לאחר תקופה של שנתיים בערך של ניסיון לדחות נתוח הארכת גידים על ידי הזרקת בוטוקס קיבלנו המלצה מאורטופד לבצע נתוח הערכת גידים - הארכת איליופסאוס, אדוקטורים, והמסטרינגס.הבנתי שאם לא נעשה נתוח ייגרם נזק בלתי הפיך לפרקי ירך. בנוסף לכך הבנתי מכמה מקורות שניתוח בעצם נותן מענה זמני (למספר שנים במקרה הטוב ביותר). ומה קורה בגילאים יותר מבוגרים? האם הילדים האלה בכל זאת מפסיקים כלל להתנייד, אפילו עם אביזרים (הליכון ) בגילאים יותר מבוגרים בעקבות גדילה?האם זה אומר שאין השפעה ארוכת שנים של כל הטיפולים והניתוחים שהילדים עוברים בגיל צעיר? ברור לי שאי אפשר לעשות הככלות, אבל בכל זאת האם יש לך אפשרות לענות לי על השאלות שלי על סמך הניסיון שלך? האם נעשו מחקרים סטטיסטים שמצביעים על זה שהניתוח הוא אפקטיבי לטווח ארוך? אודה לך אם תמצא זמן לענות לי, בתודה ובכבוד רב, פאני, אמא של ילדה מקסימה.

בגילה רוב הסיכויים כי הניתוח יהיה בעל השפעה חיובית להרבה שנים ויתכן לתמיד, בהחלט לא ניתן להכליל, צריך שההמלצה תהיה מאורתופד ילדים בעל נסיון בתחום ה CP, אך אם יש צורך אין לדחות את הניתוח מפאת הנזק שיגרם לפרקי הירכיים וגם בגלל שיפור ההליכה וההיגיינה, המחקרים מראים על שיפור הליכה בטווח הרחוק וחשוב מכך שמירה על פרקי הירכיים, בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים