SLIPPED CAPITAL FEMORAL EPIPHYSIS

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/01/2002 | 08:19 | מאת: עירית

שלום, בני בן 13 והרופא חשד שכאבי המפשעה שלו קשורים לאבחנה SLIPPED CAPITAL FEMORAL EPIPHYSIS . מה זה? מה עושים? בתודה מראש.

08/01/2002 | 23:18 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום עירית, מצב זה המכונה בקיצור SCFE מתרחש בילדים בגיל העשרה ומתבטא במעין שבר דרך פלטת הגדילה של עצם הירך על יד מפרק הירך. הדבר יכול להיות קשור לנפילה אך מתרחש גם ללא כל חבלה, יכול להופיע באופן כרוני או חריף, יכול להיות קשור למחלות הורמונליות מסויימות ומבנה גוף מסויים. הטיפול מרגע שנעשתה האבחנה הינו ניתוחי וראש הירך מקובע על ידי בורג. אבחנה מוקדמת וטיפול מתאים יכולים למנוע בעיות במפרק הירך לאורך שנים. ממליץ, אם רופאך חושד שזוהי האבחנה ראשית להורות לבנך ללכת עם קביים ללא דריכה ולהשלים את הבירור באופן דחוף לצורך החלטה אם קיים צורך בניתוח. במקרים רבים על מנת למנוע תזוזה של השבר לפני הניתוח מורים לילד לשכב במנוחה מוחלטת. בברכה, ד"ר רון למדן

12/01/2002 | 09:47 | מאת: ירון

י

20/05/2022 | 06:45 | מאת: סלאבה

דוקטור, שלום רב. בתי אמורה לעבור ניתוח, כמתואר על ידך. שאלתי היא: האם קיבוע של העצם מצד אחד לא יצור אסימטריה ולא יפריע לתהליך הגדילה? בכל זאת מדובר בגוף בנמצא בגדילה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים