עבור ד"ר לב אל אסא שלום רב

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/12/2005 | 13:21 | מאת: אייל

אמש נבדקתי ע"י ד"ר אלכס גופמן עקב ממצאים חדשים אשמח אם תנחה אותי מה לעשות בנידון ולאיזה רופא לפנות להמשך הטיפול. ממצאים: ===== סימנים של גמישות יתר דיפוזים סימנים של אי יציבות בכתפיים יכולת ל VOLUNTARY DISLOCATION BILAT רגישות ניכרת במישוש פיקות ובתנועות בירכיים חוסר יציבות גם בקרסוליים אבחנות: ======= PAIN IN LIMB הוא המליץ על סעיף רפואי השולל המשך שירות בעיקרון כבר השתחררתי עקב מצבי רק רציתי לדעת לאיזה רופאים לפנות. במכתבו הוא מוסיף: עקב מחלת של רקמת חיבור- BENIGN HYPERLAXITY JOINT SYNDROME בדרגה חמורה שמגביל אותו בפעילות ADL באופן קשה. לשלילת מחלת MARFAN או EHLER DANLOS מכל המכתב הנ"ל שהד"ר רשם מה יכול להיגרם לי בעתיד ? האם להשתדל לא להעמוד יותר מדי ? לא ללכת הרבה ? אשמח תקבל תשובה מעמיקה בנושא מאחל לך בהצלחה מכל הלב ! אייל

10/12/2005 | 19:22 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מכל הדברים שאתה יכול עשות אולי החשוב ביותר הוא לעבור בדיקה על ידי קרדיולוג בכדי לודא שאין לך בעיה לבבית דבר נוסף שאתה יכול לעשותו הוא להתחיל לחזק את שרירי גופך בשיטה סטטית כלומר נגד התנגדות קבועה ללא תנועה . שחיה גם היא יכולה לעזור לחיזוק שרירי הגוף(בתנאי שאין בעיות לב )והעיקר נותנת לך הזדמנות לעשות פעילות אארובית החשובה לבריאות הכללית מבלי להעמיס על מפרקי הגפיים התחותנים. אשר לעתיד אם אמנם אבחנתך היא " גמישות יתר משפחתית שפירה" ( שזה קבוצה שלוש מקבוצתהמחלות הנקראות באופן קולקטיבי אלהלרס דנלוס ) אינך צפו לבעיות בריאותיות מיוחדות אם כי הסיכוי שלך ללקות באוסטאוארטריטיס גדול יחסית. למרות זאת לא הייתי מציע לך להמנע מהליכה ולהפך הייתי ממליץ על שגרת הליכה למרות הכאב . חשוב שתקפיד על מתיחות שרירים .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים