DDH

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

01/10/2005 | 13:18 | מאת: אמא

בני מטופל בבעיית דיסלוקציה של מפרק הירך. לאורך הטיפול מצבו השתפר מדרגה 2C לדרגה 2A-. תוכל בבקשה להסביר על הדרגות השונות ומה משמעותן מבחינת המשך הטיפול ? תודה

01/10/2005 | 15:47 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מפרקי ירכיים מדרגה II הנם מפרקים שבהם נמצא ראש עצם הירך במרכז המרחשת ( אצטבולום) שזה מצב רצוי כמובן. האותיות C וA מציינות את מידת ההתפתחות והעיצוב של המרחשת . בדרגה C הכיסוי של ראש הירך על ידי החלק הגרמי של המרחשת הנו לקוי בחסר רב בעוד שבדרגה A המצב טוב יותרת אך יש עוד מקום לשיפור מה עד למצב מוגדר תקין לחלוטין. הגדרת המצב תקין לחלוטין מבוססת על שלשה פרמטרים עיקריים האחד הצורה של המרחשת ( שגם היא נבחנת על ידי 3 פרמטרים ) והשניה על ידי מה שנקרא "סונומטר" שזה מדידה של זויות מסויימות הנקראית זוית אלפא והשלישי גיל הילוד . במקרה שלנו הזוית החשובה היא זוית אלפא. במצב תקין זוית אלפה צריכה להיות שווה או גדולה מ 60 מעלות. במצב C זוית אלפא היא בתחום של 43-49 מעלות ואלו במצבי A היא בתחום של 50-59 מעלות. י ש , כאמור ,פרמטר נוסף חשוב מאד והוא הגיל של התינוק. כאשר בהסתכלות על הצילום הכיסוי הגרמי של הראש הוא "מספק בקבוצתהגיל 0-12 שבועות וזוית אלפאב תחום 50-59 מדברים על מפרק +IIa ואלו בקבוצת הגיל 6-12 שבועות כאשר הכיסוי הגרמי הוא חסר אך זוית אלפא כנ"ל מדברים על -IIa . ולסיכום מה שחשוב הוא שילדך מתקדם בכוון הרצוי וכה לחי ושנה טובה. בגל

מנהל פורום אורתופדיית ילדים