עצם בריח שבורה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

10/09/2005 | 20:02 | מאת: עינת טל

שלום, לבני בן השבועיים נשברה עצם הבריח בלידה,לא היתה פגיעה עצבית. אפשר כבר לבדוק אם העצם התאחתה כראוי ? אם לא - מתי ? בודקים באולטרסאונד ?

11/09/2005 | 14:06 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

במידה שהילד מניע את זרועותיו ללא הגבלה ואינו מגיב תגובת כאב ללחץ על עצם הבריח ניתן לומר שהיא מאוחה באופן קליני. איחוי רנטגני יתגלה רק בצילום רנטגן.

13/09/2005 | 10:17 | מאת: ניצה

לביתי בת שנה ו 5 חד' התגלה בצילום כי היה שבר והוא התאחה לא תקין (שינוי ציר העצם עם זוית פתיחה למטה). האם יכולה להיות מגבלה פיזית בעתיד. האם היד תגדל בדיוק כמו היד השניה .בקיצור מהן ההשלכות? האם מתערבים כירוגית? תודה מראש.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים