תאומים שנולדו פגים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

05/09/2005 | 12:05 | מאת: חנה

ד"ר שלום יש לי תאומים בני 11 חודש שנולדו בשבוע 35 הם עכשו במשקל 12 קילו הם מאוד כבדים אני חוששת שהם מאחרים בהתפתחות כי הם רק זוחלים על הבטן ,לא מתיישבים לבד ולא נאמדים האם החששות שלי מוצקים והאם זה קשור בזה שהם נולדו פגים ולמשקל ? תודה

05/09/2005 | 13:03 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אכן יש מקום לדאגה אך לא באופן קיצוני שהרי אי אפשר בגיל 11 חודש לקבוע אם יש פיגור התפתחותי רק על סמך העובדה שהתינוקות אים עומדים. יש שורה של פרמטרים הנבדקים לשם כך וכמובן יש לזכור שמדובר בפגים. משקלם הגדול יחסית לגיל גם הוא מהווה גורם מעכב.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים