קיפוזיס 70 מעלות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

21/08/2005 | 21:06 | מאת: ירדנה

שלום רב לך דר' לב! מקווה שתוכל לייעץ לי באשר לבני הצעיר. בני הצעיר הינו כיום בן 10.6 , אנו נמצאים במעקב עקב לקיפוזיס מזה מספר שנים למרות שהרופא הראשון אצלו ביקרנו אמר לנו שאין שום דבר, בשנה האחרונה פנינו לדעה נוספת ועל פי דעתו של הרופא, נראת קיפוזיס, המעקב נמשך , תחילה דובר על 50 - 55 מעלות, מאוחר יותר לאחר טיפול בשחיה , תרגילים וכדומה, לפי דבריו של הרופא היה ניתן לראות שיפור קל 40 - 50 מעלות, כיום בבדיקה והצילום האחרון נראה כי הקיפוזיס במצב של התדרדרות והיא מגיע כרגע ל- 70 מעלות.לא ידוע לי עם עלי לציין אך בני רזה מאוד, ובנוסף ישנן הפרעות שונות כגון: ADHD , ובעיות בסדירות המעיים. השאלות שלי אליך הן: האם יתכן כי הצילום מטעה? עד כמה? האם ישנו באמת טיפול שיחזיר את הגלגל אחורה? או שזו הינה אשליה? האם כידאי להתחיל בשימוש במחוך?, למהר? אודה לך אם תוכל ליעץ לי, אני די לחוצה לאחר שהבנתי את ההשלכות של העינין , מה עליי לעשות על מנת לשפר את המצב הנוכחי? תודה רבה. ירדנה * אשמח לענות על כל שאלה על מנת לשפר את מצבו של בני.

22/08/2005 | 18:08 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

עקשת של 70 מעלות ביל 11 הנה עקשת ניכרת ובהחלט יש להתחיל לטפל בה . תיתכן כמובן טעות בפענוח הצילום ובביצוע המדידה אך ניתן לזהותטעות כזאת על ידי ביצוע של צילום חוזר כעבו רמספר חדשים (3 ) וכן על ידי הבאת הצילום לאורתופד נוסף שימדוד אותו. יש טיפול שיכול להחזיר את הגלגל אחרונית והוא טיפול במחוך ואני סבור כי בהחלט כדאי להתחיל ולו רק בשעות הערב והלילה אם נסיון להגדיל באופן הדרגתי את שעותהשימוש.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים