הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

03/10/2001 | 22:17 | מאת: איריס

בני בן ה - 6 הינו בגבול העליון של העשירון התחתון, הן מבחינת גובה , הן מבחינת משקל .שומר על העקומה כמה שנים .כיום גובהו - 111 ס"מ , משקל נושק ל - 19 ק"ג. יש לי תחושה שירד משמעותית בגדילה החל מהחודשים הראשונים לחייו . לא ברור למה . אני ובעלי ממוצעים ומעלה . אני - 1.68, הוא - 1.79.גם הבת בסדר גמור . הגענו למח' אנדוקרינית והתגלה שקיים חסר הורמון גדילה חלקי. עשינו הרבה בדיקות - בינהן - בלוטת התריס , רגישות לקמח - הבדיקות היו בסדר . בימים אלה נמצאה רגישות לביצים . טרם קיבלנו הסברים והשלכות . הרופא מהמח' האנדוקרינית התלבט , ובסופו של דבר יעץ שלא לטפל , זאת בשל מאמרים שהוא קורא בזמן האחרון על השפעות הזרקת הורמון גדילה (סכרת ) וכן בשל העובדה שמדובר בחסר חלקי. אנחנו בהתלבטות קשה וצריכים להתייעץ עוד . עשירון תחתון - בעייתי מאוד . חוששים ממה שיקרה לו כשיתבגר , איך ישפיע על הדימוי העצמי שלו , על מקומו בחברה ובכלל. יש לנו כמה שאלות : 1. הילד סובל בלילות מבעיות נשימה - ברונכיט ספסטית די עקשנית . השינה שלו אינה סדירה , אינה רצופה . תקופות ארוכות הוא עובר ממיטה למיטה , לא רגוע , קשה לו להתעורר , קשה לו לתפקד בבקרים . אנו שוקלים כעת ניתוח להסרת שקדים ו/או פוליפים . האם יכול להיות קשר בין בעיית הנשימה לבעיית הצמיחה ? 2. הרופא המטפל חזה כי גובהו כמבוגר יהא 168 ס"מ .היום אני שומעת שגבול עליון של עשירון תחתון עומד על 160 ס"מ - האמנם ? 3. האם חסר בהורמון צמיחה יכול להתבטא בבעיות נוספות פרט לגובה ? אם כן , ייתכן שכדאי לבחון מחדש האם להזריק או לא ? (הילד היפוטוני וסובל מבעיות קשב וריכוז . )

04/10/2001 | 22:46 | מאת: ד"ר רון למדן

איריס שלום רב, נראה לי שאתם עושים את הצעדים הנכונים לקבלת ההחלטה - ייעוץ אנדוקרינולוגי. כאורתופד אינני עוסק בהחלטה אם ומתי לטפל בהורמון גדילה ועל כן אינני מרגיש מוסמך לענות על חלק מהשאלות. בדקתי עקומות גדילה ואכן הגובה בבגרות בחלק העליון של העשירון התחתון הינו 168 ס"מ. מבחינה אורתופדית, ניתן להאריך גפיים אולם הדבר איננו מקובל באנשים אשר גובהם הינו במסגרת הנורמה. אני מציע שתנסו לקבל דיעה נוספת של אנדוקרינולוג בהצלחה, ד"ר רון למדן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים