synovitis??

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

12/03/2005 | 08:45 | מאת: מ.ר.

שלום רב, בני בן ה-10 החל לצלוע לפני כשבוע. ללא חום (לפני שלושה שבועות חלה במחלת חום -תחילתה של דלקת ריאות שנמשכה 10 ימים טופל באנטיביוטיקה-אריתרומיצין) בתחילה היו לו כאבים חזקים בברך לאחר יומיים הכאבים עברו לירך אחת ומשם לירך השנייה וחוזר חלילה נשלחנו למיון לפני ארבעה ימים ובבדיקת אולטרסאונד נקבע שהבעיה היא "סינוביטיס" (נמצא נוזל רב וברור דן"צ במפרקי הירך) לא נעשו לו בדיקות נוספות לרבות בדיקות דם (נאמר לי שאין צורך בכך) הבעיה היא שהכאבים לא חולפים (מטופל בנורופן עם הקלה קלה בצליעה אך מדי פעם תוקפים אותו כאבים בירך, בברך-כל פעם רגל אחרת) לציין שלפני כחודשיים הוא התלונן על כאבים במפרק הירך שחלפו. שאלתי: מכיוון שהכאבים לא חולפים ומתחלפים ממקום למקום האם יתכן שהבעיה אחרת/חמורה יותר? האם יש צורך בבדיקות נוספות (בדיקות דם או אחר?) לציין ששוטטתי בפורום לפני כתיבת שאלתי ולא מצאתי מקרה זהה. אודה לך על תשובתך

12/03/2005 | 12:44 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מדובר בתקופה של שבוע שהיא תקופה קצרה מדי בכדי לשפוט אתהצלחתהטיפול. המשך באותו טיפול ואםלא תהיה הטבה ברורוה במהלך 3-4 שבועות יהיה מקום להערכה מחדש.

17/05/2005 | 11:44 | מאת: IRITKA

לבני בן 9 כאבים באיזור הירך ימין.לאחר ביצוע U/S נמצא נוזל בכמות לא גדולה סביב מפרק הירך.נאמר לי שזה יכול להצביע על סינוביטיס חולפת או מחלת פרטס.יש לציין שבני לא היה חולה ממשך חודשיים האחרונים.הוא מתאמן 3 פעמים בשבוע בשחיה ו פעמים בשבוע ריקודים סלוניים במשך 3 שנים.האים יכולה זאת להיות סיבה למחלה עקב עומס יתר על המפרק.כמה זמן יהיה אסור לו לחזור לאימוני שחיה/ריקודים? תודה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים