המשך לDDH

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

20/02/2005 | 17:02 | מאת: יובל

(תזכורת - תחילת ההתכתבות) שלום! רציתי לשאול יש לי תינוקת בת חודשיים ושבוע, אתמול הרופאה בטיפת חלב אבחנה אצלה הגבלה בפיסוק לרעת צד שמאל ואסימטרייה בקפלים ברגליים ובמנח רגליים, פניתי לרופא המשפחה והוא גם ראה את אותם ממצאים (איבחן DDH ו - CONG HIP DYSPLASIA) ושלח אותי להיבדק אצל אורטופד ואח"כ לעשות בדיקת אולטרסאונד שאלותי הם : 1. מה עושים במצבים כאלו?, האם הטיפול עוזר בדרך כלל? 2.יכול להיות שהם טעו והאורטופד יאמר שאין שום בעייה? 3. איך זה שבבית חולים כשהיא נולדה לא ראו כלום? 4.יכול להיות מצב שלא היו הבדלים בקפלים כשהיא נולדה וההבדלים נוצרו בגדילה? 5.לאחות של בעלי הייתה בעייה של פיסוק מוגבל, האם זה קשור ויכול להיות תורשתי? (תשובתך) 1. במידה שאמנםיש DDH מטפלים באמצעות רתמה או כרית הגורמים לתינוק להיות בפישוק לאורךזמן של מספר שבועות. במקרים קשים צריך קודם כל להקדים לכך מתיחה של הרגל למשך כשבועיים שלשה. 2. רוב המקרים המופנים לאורתופד כ"בעיית פישוק " מתגלים כעורבא פרח. 3. אנחנו עוד לא יודעים אם יש משהו. 4.יכול 5. ל DDH יש אופי משפחתי 20/2/05 2.מה הכוונה כעורבא פרח (סליחה על הבורות) שאין שום דבר? 3.מה הכוונה "אנחנו עוד לא יודעים אם יש משהו" תודה מראש

25/02/2005 | 19:05 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

עורבא פרח: דבר שאין בו ממש. כלומר שום כלום . אנחנו עוד לא יודעם אם יש משהו - עדיין לא נעשתה אבחנה של DDH וכאמור ברוב המקרים מתגלה שאין כלום

מנהל פורום אורתופדיית ילדים