השפעת ספורט על התפתחות גופנית בילדים?

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/09/2001 | 00:28 | מאת: הילה

האם סוגי ספורט שונים (התעמלות, שחיה, טניס) המחיייבים אימונים אינטנסיבים כדי להגיע להישגים משפיעים על התפתחות הילד/ה - מבנה גוף, השפעות על עמוד השדרה או כל השפעה גופנית אחרת ?

08/09/2001 | 22:40 | מאת: ד"ר רון למדן

שלום הילה, כעיקרון ספורט בריא לילדים. עם זאת, מאמץ יתר יכול לגרום לפגיעות ושינויים בגדילה. דוגמאות אופייניות הינן פגיעות בעמוד שידרה במתעמלים ובשחקני כדור רגל אמריקאי, שינויים במחזור ובהתפתחות המינית בבנות המתאמנות באופן מקצועני בסוגי ספורט שונים, קרעים של הרצועה הצולבת הקדמית בבנים ובנות בגיל ההתבגרות ועוד. אם המדובר בילד\ה המתחילים אימונים באופן אינטנסיבי מאוד מומלץ שהדבר ייעשה בפיקוח של מאמן מיקצועי ובמעקב רפואי מתאים. בברכה, ד"ר רון למדן

17/09/2001 | 11:38 | מאת: הילה

בהמשך לתשובתך, אתה מציין אפשרות לפגיעה בגדילה. האם הכוונה לגובה הסופי אליו מגיע הילד/ה ? האם תוכל לפרט ?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים