שימוש בהליכון

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

25/06/2004 | 12:14 | מאת: ירדן

ביתי בת 11 חודשים ועדיין לא עומדת בכוחות עצמה. וכמובן אינה הולכת אני חושבת לקנות לה הליכון על מנת לתרגל אותה. שאלתי. האם יכולה להיגרם בעיה אורתפדית או התפתחותית בגלל שימוש בהליכון? . אודה לתשובה.

25/06/2004 | 19:52 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

שימוש בהליכון ,הוכח , גורם לדחיית תחילת ההליכה.

28/06/2004 | 21:51 | מאת: שרית

אני מצטרפת לדעה של הד"ר, כשבתי היתה בת 10 חודשים ראינו שהיא מתעצלת לזחול ועוד לא החלה לעמוד, אז קנינו הליכון, היא כול כך אהבה אותו הלכה איתו ורצה עד שקיבלנו הזהרה שזה מעכב את ההליכה וזחילה טובה, שמנו את ההליכון במחסן תתפלאי אבל היה לה תוכנית גמילה ממנו היא התגעגע אליו,כשהיתה בת שנה, לא עבר שבוע החלה לזחול במרץ על 6 ולאחר שבוע של הזחילה החלה לעמוד לבד ממש לבד בלי עזרה ממני בתמיכה בלול, והיום שהיא בת שנה וחודש הולכת מסביב ללול ולרהיטים, ההליכון נותן לתנוקות הרגשה של ביטחון איתו, אבל בלעדיו היא לבד בשטח אז עצה אל תקני לה בשום פנים ואופן, שתעשה הכול בכוחות עצמה זה יגיע אל תדאגי ביי ביי בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים