גמישות יתר

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

27/04/2004 | 15:04 | מאת: רמי

כפות הרגליים של בני בן השנה וחצי נוטות לפנות החוצה בהליכה. אורטופד איבחן זאת כגמישות יתר, והמליץ על נעליים קשיחות שיחזיקו את הקרסול מאחור. היכן משיגים כאלו נעליים? האם צריך לעשות הזמנה מיוחדת? בחנויות ראיתי נעליים גבוהות ומגושמות, אך הסוליה שלהם קשיחה למדי ולא מתכופפת. האם זה מומלץ? האם הסנדלים שמוכרים היום בכל החנויות, כאשר החלק האחורי סגור, מספיק טובות? הקרסול מעור ואינו ממש קשיח. תודה, רמי

29/04/2004 | 20:05 | מאת: שמשון - פיזיותרפיסט

ניתן להשיג בד"ב בכל חנות נעליים לילדים. שים לב שהחלק האחורי של הנעל נוקשה ולא גמיש, ועדיף שיש שקע קטן לעקב. הנעל צריכה להתאים בדיוק, עדיף עם שריכה. אפשר להשתמש ב"נעלי התעמלות" קשיחות. סנדלים לא מייצבות כף רגל.

30/04/2004 | 17:42 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

במחקרים השואתיים שלאוכלוסיות גדולות של ילדים יחפים ונועלי נעליי נמצא כי נועלי הנעליי סובלים הרבה יותר מבעיות בכפות הרגליים. למרבית הצער אי אפשר ללכת יחף כל הזמן - אולחות זה לא מקובל - ויש לבחור נעליים הנעליים לא צריכות להתאם בדיוק נהפוך הוא הן צריכות להיות גדולות לפחות במספר אחד מכף הרגל וגם זאת כשקונים םאותם בסופו של היום. העקב, נכון, צריך לשבת באופן שאינו "משייט" במקומו.

30/04/2004 | 17:38 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

העובדות הן הפוכות למה שהוצע לך. ילדים ההולכים יחפים סובלים הרבה פחות מבעיות בכפות הרגליים מאשר ילדים הנועלים נעליים. לא ניתן להשפיע על מבנה כף הרגל על ידי נעליים רגילות . אם רוצים להשפיע על מבנה כף הרגל יש לחבוש אותה באופן הדוק ונוקשה לאורך זמן רב וזה פשוט דבר שלא יעשה. עצתי אם כן היא -שכח מנעליים נוקשות חפש נעלים קלות ככל האפשר ותן לילד הזדמנויות רבות ככל האפשר ללכת יחף

מנהל פורום אורתופדיית ילדים