קיפוזיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

26/02/2004 | 15:23 | מאת: רננה

שלום! בני בן 12.5 אובחן אצלו קיפוזיס. תוצאת הצילום הרבה יותר גרועה ממה שהוא נראה. זה -55 מעלות. האם זה נחשב מצב חמור? אני מאוד רוצה למנוע את הצורך של שימוש בחגורה. מה המלצתך לגבי טיפול כירופרקטי? האורטופד המליץ על פיזוטרפיה ושחיה. מה המלצתך? תודה.

26/02/2004 | 21:45 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

לא ניתן לתקן קיפוזיס שיש בה שינויי מבנה בחוליות על ידי כירופרקטיטקה , פיסיותרפיה ובודאי לא שחיה. למעשה שחיה אין בה שום תרומה חיובית לעניין הקיפוזיס. ניתן לשפר יציבה במידת מה ולתקן מה שנקרא היפרלורדוזיס על ידי תרגילים יעודיים אך כאמור לא ניתן לשנות את מבנה החוליות . קיפוזיס של 55 מעלות אינה קיפוזיס כה חמורה והבעיה העקרית כאן היא בעיה של מראה . במידה שהקיפוזיס תחמיר היא עשויה להתפתח לבעיה של ממש ולכן חלק חשוב מן הטיפול כאן הוא מעקב טוב כל6 חדשים . . במידה והקיפוזיס מראה נטיה להחמיר אין מנוס מטיפול בחגורה. חשוב לזכור שבגיל 12.5 יש סיכוי גדול מאד שהקיפוזיס אמנם תחמיר .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים