זריקת בוטוקס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

16/02/2004 | 16:40 | מאת: ענת

בני בן השלש אובחן: microcephalus, brain calcification הילד לא יושב ולא הולך. לאחרונה החל לעשות מספר צעדים בעזרת הליכון. נאמר לנו כי בעוד כששה חודשים ישקלו זריקת בוטוקס להמסטרינגס. האם ניתן לקבל עוד מידע לגבי הזריקה ואיל היא יכולה לעזור. נאמר לנו כי הזריקה יתכן ןתדחה ניתוח להארכת השרירים. האם לא כדאי לעשות את הניתוח ללא הזריקה. תודה

18/02/2004 | 11:54 | מאת: מיכל ג'

ענת אני אמא לילד הסובל משיתוק מוחין בחומרה בנונית שמשפיעה על הצד השמאלי של הגוף וכאחת מנוסה לא היתי ממליצה לך להתחיל בבוטקס (זריקות כואבות מאוד ) שבסך הכל דוחה את הניתוח בעוד מספר חודשים ולא מונע אותו אני עשיתי לבן שלי ניתוח להארכת גיד אכילס שהיה רק בן שנתיים וחצי ועד היום תוצאות הניתוח נשמרות יפה וכיום הבן שלי בן 4 וחצי הרופאים מאוד לא התלהבו מרצוני לניתוח בגיל צעיר כל כך והמליצו על הבוטוקס אך לא הסכמתי כדי למנוע מהבן שלי סבל מיותר אם הרופאים יגידו לך שהבוטוקס ימנע ניתוח אז כן לעשות אבל אם הם אומרים שזה רק דוחה את הניתוח למה לתת לילד לסבול פעמיים המון בהצלחה ואם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות

21/02/2004 | 22:24 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

הזריקה נותנת הזדמנות ללמוד על מידת ההטבה שתושג בניתוח שכן מעבר לשחרור השריר עצמו יש בעיה של יכולת למידה של הילד להשתמש בו. דבר נוסף הוא שזו הזדמנות לודא שאמנם עצם הרעיון של ניתוח הוא רעיון טוב.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים