גרירת רגל אצל בן 5 וחצי

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/01/2004 | 14:40 | מאת: דבורה

בני גורר את הרגל מזה כ-10 ימים. היום היינו אצל אורטופד, הילד לא מתלונן על כאבים והרופא לא מצא דבר. הילד לא קיבל מכה כלשהי שזכורה לו. האורטופד אמר שאם תוך 3 ימים הגרירה לא עוברת יש לגשת לבדיקת מיפוי עצם (כבר נקבעה ליום א'). שאלה: מה זה יכול להיות? מה האפשרויות לגרירת רגל? איך מתבצעת בדיקת מפוי עצם? האם התשובות ניתנות במקום? האם יש לקחת יום חופש מלא על מנת להיות בבדיקה? תודה דבורה המודאגת

15/01/2004 | 12:28 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

בגרירת רגל אני מבין"צליעה". צליעה יכולה יכולה להגרם מחמת 1. כאב.2. הבדל באורך רגליים .3. חולשת שרירים 4. קבעון של מפרק או הגבלת טווח של מפרק. כאב יכול להגרם משורה שלמה של סיבות וכן כל אחד מהגורמים האחרים. מיפוי עצמות זו בדיקה שלוקחת כ 5 שעות מהן 4 שעות המתנה. תחילה מזריקים חומר לוריד אחר כך מחכים ושותים הרבה מים ולבסוף נשכבים מתחת למצלמת גמא שעושה את המיפוי. תשובה המקבלים כעבור מספר ימים.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים