כאבים במפרקים

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

16/11/2003 | 17:05 | מאת: ita

בני בן 10 וחצי בגיל 6 בני התלונן על כאבים בברך, ולאחר בדיקה בבית חולים נאמר לנו כי ישנה תופעה בה דלקת (גרון או אוזניים) אינה פורצת החוצה, ובעקבות כל מפרישה נוזלים לגוף הנתפסים במפרקים וגורמים לכאבים. לפני כחודשיים בני סבל שוב מכאבים הפעם באגן בצד שמאל, ואכן בבדיקה בבית חולים נמצאו נוזלים שלאחר כחודשיים נעלמו. היום בני שוב סובל מכאבים באגן ימין וכנראה זו שוב אותה התופעה. אני מנסה לקבל אינפורמציה לגבי התופעה הנ"ל. למה זה קורה, מה הגורם לתדירות הגבוהה של המקרים, איך אפשר למנוע אם בכלל, והאם זוהי תופעה הנובעת מבעיה אחרת בגוף שיש צורך לבדוק. אילו בדיקות יש לעשות ולמי לפנות. אודה על התשובה

21/11/2003 | 18:41 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ההסבר שהבאת הנו מופרך לחלוטין. רנימשער שמדובר במחלה שנקראית סינוביטיס חולפת . זו מן דלקת קלה של מפרק עפ"ר מפרק ירך שסיבתה אינה יידועה ( יש כמובן ההשערות למחלה וירלית וכו' ללא הוכחה ) . האיבחון מבוסס על הוכחה שי נוזלים בחלל המפרק באמצעות בדיקת אולטרהסאונד ושלילה של מחלה רצינית יותר כמו דלקת זיהומית או דלקת מפרקים שיגרונית

מנהל פורום אורתופדיית ילדים