גב עגול

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

22/10/2003 | 14:06 | מאת: סימה

הבן שלי סובל מאסתמה מגיל שלוש היום הוא בן 17- לא יודעת אם יש קשר אבל הגב שלו ממש עגול- בבדיקות שעשינו לו אצל אורטופד נמצא שאין לו עקמת-הרופא המליץ על התעמלות פזיוטרפית שעשה שנה בגיל 15-14 וכן שחייה- אולם הבן שלי לא אוהב שחייה. אולם הוא משחק כדורגל כמעט כל יום במגרש בטון (לא דשא). לא היה שיפור אחרי ההתעמלות הפיוטרפית והגב עדיין עגול. יש לציין שמעולם לא עשינו לו צילום בגב, וכן יש לציין שכרגע הוא לא עוסק לא בשחייה ולא בהתעמלות פיוטרפית (דרך קופ"ח) מזה שנתיים. מה דעתך? אודה לך על תגובתך בברכה סימה

22/10/2003 | 21:45 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

גב עגול יכול להיות צורת עמידה שהיא מטבעה עניין התנהגותי או שיהיה חלק ממחלה הנקראית עקשת ובה יש עווג(דפורמציה) מבנית של עמוד השדרה . האיבחון בין השניים נעשה בבדיקה גופנית ובמידת הצורך גם צילום. לגבי בנך איני יכול לחוות דעה בלי לראות .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים