גב כפוף

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

17/08/2003 | 17:48 | מאת: איילת

בני בן 11 מתהלך עם גב כפוף וכתפיים שמוטות עם הגיל הכיפוף בולט יותר, ביקרתי אצל רופא אורתופד שעיין בצילום רנטגן שהיה תקין ותשובתו הייתה "אין מה לעשות בגיל 14 יילך לחדר כושר ללימוד תרגילי יציבה". ידוע לי על תרגילים בשיטת אלכסנדר, מחוך וכו'. מבקשת את ייעוצך ועזרתך בנידון. בתודה איילת.

18/08/2003 | 21:01 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

כשאין עווג מבני של עמוד השדרה עדיין יכולות להיות סיבות מבניו תאחרות להליכה עם גוו נטוי קדימה דווגמה לכך היא קיצור של שרירי קיבורת השוק או היפרלורדוזיס מתני עם או בלי קיצור של השרירים של הירך . באין כל אלה שצורת ההליכה היא עניין התנהגותי וההתייחסות אליה צריכה להיות התנהגותית כלומר בשיטות חינוכיות. שיטת אלכסנדר היא דוגמא לשיטה חינוכית המטפלים בה קוראים לעצמם "מורים " . עניין אחר הוא אידיאילוגי מי בעצם אמר שחייבים ללכת זקופים.?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים