ליפומה תחת הברך

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

10/08/2003 | 17:57 | מאת: יהורם

לבני בן השנתיים וחצי נתגלתה ליפומה תחת ברך ימין בבדיקת אולטרא סאונד. נבדקנו אצל כירורג ילדים וזה טען שאין טעם לנתח אלא רק לעקוב האם הליפומה משתנה או גודלת בניגוד לרופא המשפחה שרצה לשלוח לניתוח בחרתי בעצתו של הכירורג המומחה. קבענו להפגש לאחר חודש לראות האם חל שינוי כל שהוא שאלתי היא האם ישנו סיכון כלשהו בהשארת הליפומה בגף ללא הוצאתה בניתוח??? הבנתי שהניתוח נעשה בהרדמה כללית וזאת מפאת גילו של הילד הייתי מעוניין לחסוך ממנו את "החוויה" האם ישנו סיכון בהשארת הליפומה? והאם ישנה דרך אחרת לטיפול ללא ניתוח??? יש לציין שאין כל תלונה מצד הילד ואין הפרעה בתנועה ישנה רק נפיחות קלה תחת הברך...

10/08/2003 | 21:27 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ליפומה אין בה כל רע ואין צורך להוציאה אלא אם כן היא מציקה. הבעיה היא שקשה להיות בטוח ולע"ק מנקר החשש שמא זה משהו אחר. אין דרך להעלים את הליפומה שלא בניתוח.

11/08/2003 | 09:46 | מאת: יהורם

באם היה אכן מדובר במשהו מדאיג יותר לא היו סימנים נוספים לכך ...??? דברים שהיו מדגלים בבדיקות דם (ספירה וכו..) או בבדיקות אחרות כדאי לציין שנעשתה בדיקת דם והתוצאות היו טובות (שום דבר חריג) בנוסף נעשתה בדיקת אולטרא סאונד הרופאה שבדקה טענה שבודאי לא מדובר בשאת ממאירה אלא בליפומה או בהמנגליומה היות וראתה בדופלקס צבע כלי דם שנכנס לתא הכירורג שלל את ההנחה הזאת בטענה שכלי דם שנכנס לתא איננו הגדרה בהכרח של המנגליומה . למיטב זכרוני ניתן לזהות את עומק התאים ואת השתלבותם או אי השתלבותם ברקמות אחרות ולהגיע למסקנה מאד קרובה למציאות האם אני טועה?

מנהל פורום אורתופדיית ילדים