giant cell tumor

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

08/07/2003 | 22:03 | מאת: מיקי

ד.נ. הנני פונה אליך בשמה של אמא של פציינט שלי. הנער בן 15 נותח לפני כשנה עקב הגידול הנ"ל וכעת שוב יש חזרה של הציסטה. הומלץ לדבריה הזרקת תאי מח עצם במקום השתלת עצם. האם יש נסיון בנושא בארץ? מאמר?(אני לא מצאתי מאמרים ) תודה ד"ר מיקי שטיין

09/07/2003 | 21:52 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אינני יודע על הזרקת תאי מוח עצם לנגע של GCT . זו פרוצדורה מקובלת כיום במקרים של ציסטה פשוטה בעצם והמחלקה לאורתופדיה פדיאטרית בבי"ח דנה (איכילוב) הציגה סדרה די גדולה השל מקרים בכינוס לפני כ שלש שנים

09/07/2003 | 22:50 | מאת: מיקי

תודה על התשובה המהירה. אעדכן ההורים

מנהל פורום אורתופדיית ילדים