peri acetobole osteotomy .

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

13/05/2003 | 23:34 | מאת: אורלי

בתי בת 15 והיא ונמצאת במעקב בגלל DDH בביקורת האחרונה נמסר לי שעליה לעבור את הנותוח peri acetobole osteotomy . שאלתי 1. האם יש נסיון בניתוח מסוג זה בארץ? 2.האם יש בארץ רופאים הממתחים בניתוח מסוג זה ואם כן היכן?. 3. מהם סיכויי ההחלמה ? 4. מהם הסיכונים?

15/05/2003 | 22:49 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

אינני יודע מי מן האורתופדים לילדים בארץ למד את השיטה. יש לזכור כי עצם המינוח אוסטאוטומיה פריאצטבולרית הכון למסםר ניתוחים אך בדרך כלל מתכוונים לניתוח שתואר ב 1984 על ידי אורתופד שויצרי בשם גנץ ואורתופד אמריקאי בשם מסט. קמו להם תלמידים בארצות שונות. ניתן להשיג רשימה של רופאים האמרקאים שלמדו את השיטה. תוכלי להתקשר לאחד מהם לשאול אם הוא יודע על רופא ישראלי שלמד את השיטה: http://hipuniverse.homestead.com/files/PAOSurgNew.htm לפי גנץ ומסט אחוז ההצלחה הוא 73% .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים