צוואר תפוס

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

12/05/2003 | 21:34 | מאת: רם

בני בן ה 4.5 קם בבוקר עם כאבים בצוואר נטית ראש לצד ימין עם מוגבלות משמעותית בסיבוב הראש לצדדים ובכי על כאבים בצוואר ללא חום או סימנים קליינים אחרים פרט למתואר רציתי לדעת האם יתכן כי ילד בגיל צעיר כזה יכול לקום עם צוואר תפוס כמו מבוגר או שהבעיה אצל ילדים שונה מאחר ומעולם לא נתקלתי בתופעה כזו אצל שאר ילדי רציתי לדעת גם מה זה, ומה הקשר - לטורטיקוליס שזו אחת ההשערות שקבלתי מאנשים רבים באשר למצב המתואר רציתי גם לדעת האם לא מסוכן לתת לילד בגיל זה NUROFEN KID ( מבחינת סכנת אולקוס , ו RAY SYNDRUM )

12/05/2003 | 21:52 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

טורטיקוליס בילדים יכול הגרם מסיבות רבות החל במתיחת שריר דרך תת פריקה בין שתי חוליות צואריות או דלקת חיידקית בגרון. במידה והמחוש אינו חולף מאליו תוך3-4 ימים חשוב להתיעץ עם אורתופד.

15/12/2006 | 18:06 | מאת: שירן

שלום, לאחי הקטן (בן 8) נתפס הצוואר במהלך יום לימודים. הוזעקנו לבית הספר מאחר ולא יכל לזוז, לא יכל להזיז את ראשו לצד שמאל כלל וזעק מכאבים כל הדרך באוטו. נאמר לנו לתת לו נורופן ושהדבר יעבור לבד תוך שבוע. הייתי רוצה לשמוע חוו"ד בנושא. מה זה יכול להיות? ככה סתם נתפס שריר לילד בגילו שגורם לכאבים כה עזים? הייתה מחלוקת בין הרופאים לגביי משך הטיפול והמינון של הנורופן. האורטופד טען- 3 פעמים ביום למשך שבוע ורופאת הילדים לעומת זאת טענה להפסיק לאחר 3 ימים- למי עליי להקשיב? אשמח לשמוע כל מה שתוכל לחדש לי בנושא.. תודה מראש , שירן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים