גמישות יתר והתהפכות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

05/05/2003 | 21:58 | מאת: י

אני קורא באתר לגבי התהפכות תינוקות. בני בן 6 וחצי חודשים וגם הוא עדין לא מתהפך. מהי גמישות יתר? האם הרופא היה אמור לראות את זה אצל בני? במידה והרופא אמר כי הוא מחזיק עצמו יפה והוא חזק מדוע איננו מתהפך? אולי יש לו גמישות יתר? מתי מתהפכים לא הבנתי מכל מה שקראתי באתר? מהו הגילאים של ההתהפכות? באילוחודשים? כל התינוקות מתהפכים? ואם לא אז מה זה אומר?

06/05/2003 | 13:48 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

תינוקות מתהפכים בדרך כלל סביב החודש השישי לחייהם. פיגור בהתהפכות אינו מעיד על מחלה. אין קשר בין גמישות יתר והתהפכות גמישות יתר היא מצב בו טווח התנועה של המפרקים גדול מן הנורמלי.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים