גמישות יתר

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

15/04/2003 | 22:31 | מאת: שרון גבאי

שלום! בתי בת שנה וחצי, בגיל 8 חודשים אובחן גמישות יתר, טופלנו ע"י התפתחות הילד בפזיותרפיה ובמקביל אצל אורתופד, אך בתי עדיין לא הולכת, ובקושי עומדת לבד, היא הולכת רק שמוליכים אותה, לרוב עם שני ידיים, לאחרונה היא הצליחה לעשות צעד או שניים, אך שם נעצרה, ואף אינה רוצה ללכת כשקוראים לה............ מה עושים, לפי התפ' הילד הילדה תלך מאוחר............ואמרו כי היא כבר לא צריכה פזיותרפיה האם זה נורמאלי לא ללכת בגיל זה ולא לרצות ללכת? אשמח לקבל תגובה

16/04/2003 | 16:47 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

זה אמנם לא נורמלי במובן הסטטיסטי אך בהחלט אין זה אומר שזה חולני וכבר ראיתי בימי חלדי ילדות שהתקשו להתחיל ללכת אך משלמדו אי אפשר היה לעוצרן.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים