בדיקת גב

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

14/04/2003 | 20:26 | מאת: אורנה

יש לי ילד בן 13 ולא מזמן ערכנו לו בדיקה ורציתי לדעת מה הכוונה בממצאי הבדיקה ומה אפשר לעשות בנידון ממצאי הבדיקה: ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת ע"ש מתני סקראלי L2-S1 בסריקת L5-S1 הודגם ספונדילוליזיס דו צדדי קל עם ספונדילוליסטזיס ספינה ביפידה חבויה S1 התעלה הגרמית תקינה הדיסקית הבינחולייתית בצפיפות וצורה תקינה. אודה לך אם תוכל לענת לי בהקדם

15/04/2003 | 22:17 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ספונדילוליזיס הנו סדק בחלק מסויים של קשת החוליה . מקובללחשוב שזה "שבר מאמץ או שבר עייפות " . ספונדילוליסטזיס הנו מצב בו חוליה אחת מחליקה קדימה על גבי רעותה שמתחת לה.

17/04/2003 | 17:40 | מאת: אורנה

תודה על התשובה, אך רציתי לשאול אם אפשר לעשות משהו בנידון? הילד סובל מכאבים האם שחייה או הקלה על מאמץ תעזור? לפי הרופא המטפל נמסר לנו שהסימפטום הנ"ל הינו חוסר עצם? האם זה נכון? תודה על עזרתך

מנהל פורום אורתופדיית ילדים