מחלת הפתרס!

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

20/02/2003 | 20:37 | מאת: מאיה

למנהל הפרום שלום, יש לי ילד בן 12 שחלה במחלת הפרטס ואושפז בבית חולים לשבוע, קיבל טיפול אנטיבקטריילי ופיזיוטרפי. הוא שוחרר מבית החולים כשהוא אמור להלך על קביים למשך מספר חודשים ללא דריכה על הרגל הכלל. הוא מבקר במכון פיזיוטרפיה פעם בשבועיים. קיבלנו המלצה לשחות בבריכה. אני מבקשת, אם אפשר, לקבל יותר מידע על המחלה והדרכה לדרכי טיפול אלטרנטיביות וכמה זמן עד להחלמה. בהמון תודות, מאיה.

20/02/2003 | 21:43 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

מחלת פרתס תחילתה בנמק של חלק מראש הירך אצל ילדים .המחלה קורית בגילים 4-12 ( הצעיר ביותר שתואר גיל שנתיים ) .הנמק נוצר עקב סתימה שלכלי דם המביא דם לראש הירך בדרך כלל לגיזרה מסויימת שלו. בעקבות סימת כלי הדם מתים תאי העצם ומתחיל תהליך של ספיגת חומר העצם שסביב להם . תהליךזה מחליש את העצם והיא קורסת. זה השלב בו המחלה בדרך כלל מתגלה מחמת הכאב שמלווה את הקירסה של חלק מראש עצם הירך. המשך המחלה הוא תהליך של בניית עצם חדשה במקום זו שנספגה. בתקופה זו ראש עצם הירך הוא "פלסטי" כלומר בתהליך הבניה מחדש הוא מושפע מן הלחצים שסביבו שגורמים לשינויי צורה שלו. . התפתחות המחלה עשויה לגרום לשינוי צורה קשה של ראש הירך ועמו הגבלה בתנועות בגיל מבוגר יותר שינויים נווניים משניים ועימם כאב והגבלה נוספת בתנועה. מטרת הטיפול היא לדאוג שראש הירך ישאר במקומו בתוך המחבת ולשמור על טווח תנועת מפרק הירך. בכדי להשיג מטרות אלו ננקטים צעדים שונים הנקבעים לפי חומרת המחלה . במצבים שבהם המחלה קלה אין צורך לעיתים לעשותדבר אלא לעקוב.במקרים אחרים מנסים להגן עלראש הירך על ידי המנעות מנשיאת משקל ותרגול לצורך שמירה על טווח תנועה.במצבים אחרים משתמשים בחגורות מיוחדות או מנתחים

21/02/2003 | 12:51 | מאת: מאיה

תודה רבה לך על שיתוף הפעולה! אתה עזרת לי מאוד. בתודה, מאיה.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים