נעליים ראשונות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

16/02/2003 | 22:12 | מאת: סנדרה

שלום, בתי בת 10 חודשים והיא כבר הולכת (ללא הליכון וללא תמיכה). במשך יותר מחודש. לאחרונה אף הפסיקה לזחול כמעט לחלוטין. שאלתי היא מתי עדיך לקנות לה את הנעל הראשונה, ואיך לדעת מהו הסוג הטוב עבורה. יש הרבה אנשים שממליצים להנעיל את הילדים אחרי 3 חודשים (שזה בגיל שנה במקרה של ביתי) ואחרים ממליצים לחכות כמה שיותר. האם כדאי לי לחקות עד סוף הקית ולקנות לה נעליים רק לקראת החורף, בסביבות ספטמבר אוקטובר? אשמח לקבל גם מידע לגבי סוג הנעל המומלץ, כי ההמלצה של להיות עם ולהרגיש בלי, לא ממש עזרה לי להבין מה צריך :( תודה, סנדרה

17/02/2003 | 18:28 | מאת: ד"ר אסא לב-אל

ילדים יחפים סובלים הרבה פחות מבעיות בכפות רגליים מילדים מונעלים. על סמך מידע זה התשובה הרציונלית היא לא צריך נעליים כלל .מכיון שזה לא תשובה מקובלת במקומותינו ובכל זאת צריך להגן על כף רגלו של הפעוט ההמלצה היא לחות את השימוש בנעל כל עוד הילד אינו מתרוצץ בחוץ והנעל צריכה להיות קלה ורכה .

מנהל פורום אורתופדיית ילדים