אשמח לחוות דעתך לגבי מדיניות הטיפול בשבר בצלע

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

06/10/2019 | 23:41 | מאת: נינה

שלום. בני בן ה11 בריא בדרך כלל.קיבל חכה חזקה בחזה במהלך משחק כדורגל כאשר שחקן אחר בעט בחזהו . נבדק במוקד טראומה של קופת חולים. בצילום רנטגן צוין כי לא ניתן לשלול.שבר בצלע השלישי קרוב לעצם החזה,ללא פגיעה באיברים בחזה. הומלץ טיפול נגד כאבים (מתלונן על הכאבים בזמן נשימה עמוקה ובשינוי תנוחה). האם לדעתך ההמלצות מספקות? האם יש צורך לקבע מקום? כמה זמן לוקח עד להחלמה? האם מותר לו לשים על הגב תיק בית הספר (כבד)? תודה

זה לא בדיוק בתחום האורתופדיה אך ההמלצות בסדר, לוקח 4-6 שבועות, עומס לפי יכולתו ואיסור ספורט לחודש לפחות

מנהל פורום אורתופדיית ילדים