דחוף!!!חודש עם רצועות פבליק וירידה בתנועה ברגל הבעייתית

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

28/07/2019 | 20:09 | מאת: אורית

שלום רב, ביתי בת ה3.5 חודשים מטופלת ברצועות פבליק חודש ימים ( בדיוק היום). ביום שישי האחרון שמתי לב שרגל שמאל הבעייתית (רגל ימין תקינה). נשארת מכופפת למעלה ולא זזה כמו רגל ימין. וכשאני מנס ליצור תנועה עדינה ברגל שמאל, זה נראה שזה תנועה כואבת לה. הייתי אצל הרופא שעשה צילום, התקדמנו מזוית 60 ל62 ( התחלנו ב58 או קצת פחות). ונשאל לגבי התלונה שלי עשה בדיקה ידנית וראה שיש תזוזה של הרגל לכן שלל את הסיכוי לשיתוק/נמק. שאלתי אליך האם יש דרך למנוע את הסיבוכים הקשורים בטיפול הרצועות? עיסוי? תנועה? כי קראתי שזה נובע מחוסר הספקת דם... שכחתי להוסיף, צריכים לחזור בעוד שבועיים וחצי לביקורת ולהמשיך עם הרצועות 23שעות ביממה. וכמו כן, הרופא אמר לי שמבחינת הזווית אנחנו כבר בזוית תקינה אבל הוא רוצה שהיא תהיה כמו רגל ימין ( זוית 70)

קשה קצת לענות בצורה טובה כמובן מבלי לבדוק את התינוקת והבדיקות אך במידה ואכן אינה מזיזה את הרגל יש לעשות הפסקה בטיפול היות והדבר נובע בד"כ מלחץ על עצב (שמתאושש כמיט תמיד). בנוסף לפי הנתונים ככל הנראה מדובר במרקה גבולי כך שעל אחת כמה וכמה רצוי לעשות הפסקת טיפול. הצעתי היא שבמידה ואינך בטוחה גשי לעוד חוות דעת מאורתופד ילדים מומחה. בהצלחה

מנהל פורום אורתופדיית ילדים