שבר במרפק- המשך טיפול

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

02/07/2019 | 17:02 | מאת: רחלי

שלום. לפני 6 שבועות בני בן ה 8.5 שבר את המרפק. כל פעם הגבס התרופף וחודש. אתמול נראה שיש התחלה(!) של התגרמות מצורף צילוםוהגבס הורד. במקומו שמו תחבושת אלסטית כי אין שומר מרפק בגודל מתאים. יש לו עדיין כאב בלחיצה קלה. הוא כרגע מוגבל הן בכיפוף והן בישור ונשלח לפיזיוטרפיה כבר עכשיו למרות שההתגרמות הסופית עלולה לקחת אפילו עוד חודשיים. האם זה לא מוקדם להוריד קיבוע והאם אין זה מוקדם מידי להתחיל פיזיוטרפיה?

לא נהוג לשלוח ילדים לפיזיותרפיה לאחר שברים במרפק לפחות בחודש הראשון ואף יותר, בד"כ אין צןרך ורק צריך לתת להם להפעיל בעצמם. לגבי השבר הספציפי איני יכול לענות מבלי לבדוק את הילד והצילום.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים