התייעצות לגבי איחוי שבר

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

15/05/2019 | 15:50 | מאת: נטע

שלום, בן ה 7.4 שלי שבר את עצם הרדיוס לפני חודש וחצי. עבר רדוקציה בהרדמה מלאה וגבס מעל למרפק לחודש וחצי. היום הגענו להורדת גבס וצילום, ובגלל שהאזור עדיין בשלבי איחוי ובגלל שבמגע של האורטופד יש כאב, הוחלט על שבועיים נוספים של גבס עד המרפק. אני מאוד דואגת לגבי ההמשך. העצם התאחתה בזווית של 150 מעלות, וכשהוריו לו את הגבס ניתן היה לראות בברור שהיד לא ישרה (מן הסתם..). הבנתי מ אורטופד שאצל ילדים זה בגדר הסביר/מותר- שהעצם לא ישרה לגמרי, אבל זה ניראה מלחיץ, ואני דואגת - האם הוא יוכל לחזור לפעילות מלאה? האם יוכל להמשיך בחוגי ספורט כמו כדורסל או קפוארה, ששם עושים גלגלונים ועמידות ידיים וכו. האם לא קיימת סכנה, כשבעצם לא 180 מעלות ישרה, שהיא פשוט תישבר שוב ודי בקלות בגלל שהיא לא ישרה??

אפשר החלט להבין אותך, אני לא יכול להביע דיעה מבלי לראות אותו אך בהחלט בילדים יש תיקון עצמוני עם הזמן לזויות מסויימות. כמו כן קיים סיכון יתר לשבר חוזר ולכן יש להיזהר במהלך החודשים הקרובים. בהצלחה

16/05/2019 | 12:41 | מאת: נטע

תודה על המענה. כשכתבת שאצל ילדים יש תיקון עציוני לזווית מסויימת- על איזו זוית את מדבר? אנסה לצרף את התמונה מאתמול..

מנהל פורום אורתופדיית ילדים