מחלת פרטס - האם חייבים מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  אורתופדיית ילדים

09/03/2019 | 16:32 | מאת: טל

דר שלום, גילו לבן שלי הגבלה בתנועה בירך שמאל הוא בן 5.5 ועלה חשד לפרטס. זאת בגלל היסוס קל שהרגשתי בזמן הליכה ברגל שמאל. בעברו סינוביטיס בירך ימין ושבר בעצם הירך שג׳ובס עם ספייקה. בגלל צילומים רבים וצילום אגן בגיל 4 הוחלט לחכות עם צילום נוסף. יש לציין שהוא איננו מתלונן על כאבים בכלל אין צליעה בריצה או הליכה בדילוג רואים בעיה בדילוג עצמו וקושי בדילוג על רגל שמאל. בגלל המון צילומים הוחלט להמתין עם צילום נוסף ומעקב אחרי חצי שנה האם ניתן לאבחן פרטס עי mri בה אין קרינה? האם חייבים מיפוי עצמות במצב של פרטס ואם כן למה? יש לציין שיש לנו הרבה סרטן במשפחה ואנחנו חוששים מאוד מקרינה בגיל כזה. כבר נעשו לפחות 15 צילומי רנטגן עד גיל 4. תודה. טל

אני שמח על המודעות. ממש לא חובה לעשות מיפוי. בהחלט אפשר לעשות MRI לאבחון פרטס. אם הילד ללא כאבים הייתי עוקב בלבד בשלב זה ומחליט בעוד מספר חודשים לפי הבדיקה והרגשתו.

מנהל פורום אורתופדיית ילדים